Vælg en side

Skrives foldes ”folles” eller ”foldes”? Er tillykke med to k’er eller to l’er eller begge dele? Skal der være komma før ”at”? Er du en af dem, som skriver en masse, enten privat eller på jobbet, og nogle gange stiller dig selv de spørgsmål? Så er du langt fra den eneste. Der er masser af ord og grammatiske regler i det danske sprog, hvilket betyder at der er lige så mange ting at blive forvirret over. Og det er ikke altid sjovt at skulle spørge alle andre til råds. Men bare rolig, der er mange ting du kan gøre for at få dine tekster skrevet ordentligt.

Tag et kursus

Der er ingen skam i at tage et kursus hvis man vil blive bedre til korrektur, hverken som teenager, ung eller som voksen. Du kan også tage disse kurser præcis som du har lyst til, f.eks online, som brevkursus eller fysisk, hvor du stensikkert vil møde nogle der er der på samme præmisser som dig, og som alle er udmærket klar over, at I er i samme båd. Derudover er det altid hyggeligt at lære noget nyt sammen med andre, specielt noget der kommer til at gavne dig i fremtiden. Det er også rart når man kan snakke med hinanden om forskellige udfordringer, det er nemlig sådan man lærer bedst.

Få rettet din korrektur professionelt

En anden mulighed, og en der er lidt lettere at gå til, er at hyre nogen til at klare opgaverne for dig. Der er et væld af steder, både fysisk og på internettet, du kan finde Billig erhvervskorrektur. Det giver en vis tryghed at vide, at dine tekster er blevet sagt god for af en professionel, og så kan du selv læse dem igennem bagefter, hvilket giver dig rig mulighed til at se hvor du har gjort dine egne fejl og dermed lære af de.

Spørg en ven

Hvis du ikke kan gøre nogle af de ovenstående, måske har du ikke penge nok eller måske har du bare ikke lyst, så kan det være en mulighed at spørge en ven. Find én du virkelig stoler på, og som kan finde ud af korrektur, til at hjælpe dig. Du kan både bede dem rette dine tekster, eller lære dig omkring de forskellige regler og ord. Og så kan du altid give en kop kaffe eller et stykke kage som tak.