Vælg en side

Selv om nogen sjældent dør af udelukkende misbrug af hash, er det et meget alvorligt misbrug.

Hashmisbrug kan have katastrofale bivirkninger og er ødelæggende for forholdet til alle i misbrugerens omgivelser. Unge mennesker der påbegynder et misbrug af hash kan ødelægge vigtige funktioner i hjernen, som ikke kan genoplives senere i livet. Hashmisbrug starter ofte på grund af diagnoser der ikke er blevet stillet. Selvmedicinering med hash kan virke som en fornuftig løsning, det er det som regel ikke.

Der er gode sider ved hash. Hash kan være sjovt og hyggeligt, hvis det ikke bliver til et hashmisbrug. Hash kan åbne for sluser i hjernen og tillade nye tanker og kreativitet.

Hashmisbrug er ingen spøg

Hashmisbrug er ødelæggende for misbrugeren, på mange forskellige måder. Dels er der de åbenlyse og ubehagelige bivirkninger, som en misbruger dagligt må tåle. Dels er det umuligt at opretholde et fornuftigt forhold til kæreste eller ægtefælle og i det hele taget at have et familieliv. Hashmisbrug er derfor absolut ikke et lille og ubetydeligt misbrug. Hashmisbrug er meget alvorligt.

Selvmedicinering er ofte årsag til hashmisbrug

Ondt i livet, uden en egentlig diagnose, kan føre til selvmedicinering med hash. Hashmisbrug opstår fordi det umiddelbart virker som en god og fredelig løsning på ganske almindelige lidelser. Det behøver ikke at være direkte ADHD, ADD eller en depression. Det kan sagtens bare være en snert af en sygdom eller almindelige problemer, som nogen vælger selvmedicinering til.

Følsomme mennesker tager alting mere tungt og føler alting meget værre end andre. Hashmisbrug kan være konsekvensen af at forsøge at undgå alle de ubehagelige følelser, som livet præsenterer os alle for.

Tidlig start kan bremse udviklingen

Unge mennesker der påbegynder et misbrug af hash, er i fare for at miste vigtige funktioner i hjernen. Hashmisbrug bremser hjernens udvikling og fastholder personen på det udviklingsniveau de var på da misbruget begyndte. Senere i livet kan det være meget svært og i mange tilfælde umuligt at genvinde det tabte.

Hashmisbrug hos unge mennesker er derfor ekstremt alvorligt. Det ødelægger dem for resten af livet.

Hashmisbrug hos unge stopper sjældent, men bliver til et livslangt misbrug.

Hash for sjov

I festligt laf kan hash sagtens være en hyggelig ting på linje med et glas rødvin eller en god stærk øl. Hashmisbrug opstår når det pludseligt ikke længere har noget med festlige anledninger at gøre, men bliver til en hverdags ting. Hashmisbrug er en ensom fornøjelse og har ikke noget med socialt samvær at gøre. Tvært imod kan misbrug af hash gøre personen indadvendt og i sidste ende ensom.

Hash som kanal for kreativitet

Hash kan bruges med måde, til at nå rum i hjernen som vi normalt holder lukkede. Almindelig opdragelse og socialisering har lukket af for dele af hjernen, som af en eller anden grund ikke er passende. Hash kan åbne sluser og få os til at tænke i nye baner. Kreativiteten kan blive vækket til live og give udtryk i musik, lyrik eller kunst.