Vælg en side

For rigtig mange unge er det klart en fordel at komme væk hjemmefra og lære en masse om sig selv og om verden. For mange unge er det særligt USA, der hiver i dem, og der er rig mulighed for at komme af sted som udvekslingsstudent til USA, hvis du eller dit barn drømmer om at komme til at tilbringe et år i USA på at få nogle helt uforglemmelige oplevelser.

Selvom USA på mange måder minder om Danmark, og selvom vi her i landet har adopteret en masse af den amerikanske kultur, så er de stadig markant anderledes end os ovre på den anden side af Atlanterhavet. Her har de nogle meget andre menneskesyn og syn på eksempelvis frihedsrettigheder, der er spændende for unge at komme til at opleve på tæt hold.

Hav helbredet i orden, inden du tager til USA

USA er ikke et farligt land at rejse til i den forstand, at de ikke har nogle farlige sygdomme i landet, som vi ikke har herhjemme. USA er generelt set et vestligt land, hvor der er styr på det meste, og derfor er det også sikkert at rejse til USA.

Dog er det altid en god idé at sørge for, at dit helbred er i orden, inden du tager til USA i et helt år. Det skyldes blandt andet, at det naturligvis ikke er rart for et ungt menneske at skulle i kontakt med sundhedsvæsenet i et fremmed land og på et andet sprog end dansk, men samtidig er det amerikanske sundhedsvæsen også kendt for at være markant dyrere end det danske, og i USA er der også egenbetaling, hvilket hurtigt kan løbe op i høje beløb.

Derfor er det en god idé at blive undersøgt og tjekket grundigt hjemmefra, ligesom du også klart bør få undersøgt om du skal have en rejse vaccination i forbindelse med dit lange ophold. Samtidig kan der være nogle vaccinationer, som du bør få inden afrejse, så de ikke udløber, mens du er af sted. Sørg for at få sådan noget som kontaktlinser og andre receptpligtige varer med til hele turen, så du ikke løber tør undervejs.

Bliv dygtig til engelsk inden du tager af sted

Når du skal på udveksling til USA, kommer det hele naturligvis til at foregå på engelsk. Den familie, du skal bo hos, vil kun kunne snakke engelsk, og al undervisningen på highschool kommer naturligvis også til at være på engelsk.

Selvom du eller dit barn har haft engelsk i skolen i Danmark, er det altid en god idé at tage et intensivt sprogkursus inden afrejse, så det bliver nemmere for dit barn at kunne forstå det, der bliver undervist i, og så dit barn får nemmere ved at kommunikere med alle de mennesker, de støder på.

Naturligvis bliver sproget bedre, mens du eller dit barn er af sted, og det bliver uden tvivl en oplevelse, der kommer til at vare ved resten af livet og give livslange venskaber.